divendres, 20 d’abril del 2018

TERCERA SESSIÓ - Edificis sostenibles.

Una casa sostenible és aquella que aprofita les condicions naturals per disminuir el màxim possible les necessitats energètiques. Segons l’arquitecte Luis de Garrido "Una veritable Arquitectura Sostenible és aquella que satisfà les necessitats dels seus ocupants, en qualsevol moment i lloc, sense per això posar en perill el benestar i el desenvolupament de les generacions futures. Per tant, l'arquitectura sostenible implica un compromís honest amb el desenvolupament humà i l'estabilitat social, utilitzant estratègies arquitectòniques per tal d'optimitzar els recursos i materials; disminuir al màxim el consum energètic; promoure l'energia renovable; reduir al màxim els residus i les emissions; reduir al màxim el manteniment, la funcionalitat i el preu dels edificis; i millorar la qualitat de la vida dels seus ocupants. "

En aquest vídeo de “QuèQuiCom?” podem trobar diverses idees per fer la nostra pròpia casa sostenible. Però, com transformaria jo casa meva per fer-la més sostenible?

  • El primer que faria seria canviar el material amb què està construïda la meva llar, i la faria completament de fusta, ja que és un material natural i un bon aïllant tèrmic. Utilitzant la fusta podríem evitar l’ús de les calefaccions, els aires condicionats, etc. per mantenir la temperatura de casa nostra i això significaria un gran estalvi, tant d’energia com de diners.
  • Intentaria fer més finestres perquè entrés llum natural i segellaria les juntes per evitar l’entrada del fred, i a les habitacions on és impossible fer-ne, utilitzaria llums LED i posaria sensors perquè s’apaguessin soles si no hi ha ningú a l’habitació, però intentaria passar-hi el mínim de temps possible per reduir costos de llum.
  • Afegiria plaques solars al sostre, que em servirien per generar aigua calenta i fer funcionar algun dels aparells de casa meva.
  • Al meu pati, faria un petit hort per a l’autoconsum d’aliments naturals, que són més econòmics i sostenibles, i plantaria diversos tipus de plantes.
  • Posaria un sistema de reciclatge d’aigües brutes per poder utilitzar l’aigua del lavabo per les plantes del pati.
  • Quan ens dutxem, no fem servir tota l’aigua que cau del capçal ja que, per exemple, moltes vegades hem d’esperar a usar-la fins que estigui una mica calenta, així que faria un petit dipòsit a la dutxa que recollís aquesta aigua neta i la utilitzaria per regar les plantes del pati.
  • També utilitzaria un dipòsit per a l’aigua de la pluja, que serviria per a les plantes.
  • Posaria difusors a totes les aixetes, perquè barreja l’aigua amb aire, i això fa que es redueixi el consum fins a un 50%.
  • Canviaria els electrodomèstics per uns que fossin A++, ja que aquests redueixen la despesa energètica fins a un 80%.
  • A més a més, òbviament, a casa meva hi hauria diferents cubells d’escombraries per al reciclatge de diferents tipus de materials, els aparells electrònics només estarien encesos quan fossin necessaris i s’utilitzarien productes totalment naturals.


Com ja hem vist, per tant, hi ha diverses maneres de fer la nostra casa més sostenible i, d’aquesta manera estalviar, reduir la despesa energètica i ajudar al medi ambient, fent del món un lloc més sostenible i ecològic.

Cómo hacer de tu piso una casa sostenible



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada